vineri, 11 octombrie 2013

Super energie din natura!

Se intampla uneori sa ne trezim dimineata si sa ne simtim mai obositi decat atunci cand ne-am dus la culcare. Iar atunci cand organismul nostru nu are energie, nici nu poate functiona la capacitate maxima. De altfel, se intampla uneori sa facem parca totul altfel decat ar trebui si sa spunem: ,,Parca nu sunt eu astazi!’’ De fapt suntem noi, doar ca organismul nostru incearca si el sa faca tot ce poate, folosind resursele de energie de care dispune.
Sa luam un exemplu simplu: o telecomanda. Da, telecomanda functioneaza cu baterii iar atunci cand bateriile sunt consumate, nu mai functioneaza conform asteptarilor noastre sau la capacitate maxima. Noi nu avem baterii, insa clar avem nevoie de energie pentru a duce la capat toate obiectivele pe care ni le propunem intr-o zi.
In mod normal, organismul nostru isi ia energia din alimentele pe care le consumam, daca stilul nostru de viata este echilibrat si daca produsele chiar contin vitaminele, mineralele si nutrientii de care avem nevoie. Asta inseamna sa respectam mesele principale si sa evitam tot ceea ce nu aduce beneficii organismului.

Realitatea este putin altfel. Dimineata trece uneori cu repeziciune, iar micul dejun se reduce la cafea si un covrig luat in fuga in drum spre birou. Pranzul trece si el cumva, iar seara reusim sa mancam in sfarsit acasa, poate ceva mai sanatos. Daca suntem constienti ca nu ii oferim organismului tot ceea ce are nevoie pentru a produce energia necesara atunci ar cam trebui sa facem ceva. E adevarat, traim intr-o era in care tehnologia avanseaza cu o viteza incredibila, insa natura ramane in continuare o resursa surprinzatoare de sanatate. Partea buna este ca, datorita fuziunii dintre tehnologie si natura, avem acces la produse ce contin plante si fructe la care noi, in mod normal, nu prea am ajunge. De ceva timp, am vazut ca se cultiva si la noi Goji, de exemplu, sau Aloe Vera, si asta e imbucurator, dar mai sunt multe plante si fructe care au nevoie de un anumit climat sau tip de sol si e mai putin probabil ca le vom vedea pe meleagurile noastre.
De altfel, de unele nici nu am auzit pana acum si nici nu stiam cat de mult ne pot ajuta.
Sa ne oprim la 7 astfel de fructe si plante. Chiar sunt niste minuni ale naturii:

1. Mangosteenul contine 46 xanthone, cei mai putenici antioxidanti (dintr-un total de 200 existente), substante cu actiune antiinflamatorie care lupta impotriva diversilor agenti patogeni, neutralizeaza radicalii liberi si reduc inflamatiile. Sucul de mangosteen are efect anti-imbatranire, prin stoparea distrugerii oxidative produsa de radicalii liberi si prin asigurarea nutrientilor necesari desfasurarii unei activitati normale a oganismului.

2. Fructele de goji contin:  18 aminoacizi, care formeaza un bloc de proteine si contin 8 substante necesare vietii, dintre care amintim izoleicina si tritofan; 21 de minerale, zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte necesar organismului, dar care poate fi gasit rar in mancare; zeaxantina si betacaroten mai mult decat in morcovi - cu rol cheie in protejarea vederii; de 400 de ori mai multa vitamina C decat in portocale, precum si numeroase alte vitamine necesare organismului uman.

3. Noni este un arbore din familia cafelei  si este cunoscut sub numele de citrifolia mare, rubiaceae sau dud indian. Noni-ul Tahitian este una dintre speciile de noni dintre cele mai pure si pline de vitamine, datorita solului si conditilor meteorologice prielnice dezvoltarii sale armonioase. “Cateva din afectiunile pe care noni le trateaza sunt: psoriazisul, hipertensiunea, durerile menstruale, artrita, ulcerul gastric, rupturi de tesuturi, rani, depresie mentala, senilitatea, proasta digestie, arteroscleroza, ruperea veselor sanguine, adictia la droguri, rezistenta la durere si multe altele. Cu toate ca aceasta  lista lunga arata ca o pagina rupta dintr-un jurnal medical, este probabil conservativa.”  (Dr. Ralp Heinicke, from Polynesian Healers to Health Food Stores: Changing Perspectives of Morinda citrifolia Rubiaceae- by Will McClatchey, pg 116 - 117 )

4. Aloe Vera este o specie de planta perena si suculenta, originara din Africa. Aloe Vera este recunoscuta, de multa vreme, ca o planta de apartament, fiind denumita si "planta miracol" sau "vindecatorul natural". (School of Chinese Medicine – Medicinal Plant Images Database)
Exista aproximativ 400 de specii de aloe, dar Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera sau "adevarata Aloe") este speciala, fiind cel mai des utilizata cu scopul imbunatatirii functiilor organismului. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Datorita compozitiei naturale, vegetale, tine corpul intr-o stare fiziologica sanatoasa si creeaza organismului posibilitatea de a se regenera.

5. Acaiul (Euterpe oleracea) este unpalmier sud-american, care creste in special pe terenurile mlastinoase si poate ajunge pana la 20 m inaltime. Fructul de acai contine foarte multi acizi grasi si 19 aminoacizi diferiti, este bogat in proteine, glucide si grasimi. Printre acestea din urma se numara acidul oleic (grasime monosaturata - Omega 9), acidul linoleic (grasime polisaturata - Omega 6) si acidul palmitic (grasime saturata). Pielea, pulpa si samburele fructelor de acai contin fitosteroli si polifenoli. Alte elemente nutritive, care se gasesc in fructele de acai sunt: zincul, magneziul, vitaminele A, B1, D, E, fierul si fibrele alimentare.
Fructul de acai poate fi recomandat si ca si energizant (ajuta la intarirea sistemului imunitar), pentru reducerea colesterolul si a presiunii sangelui, pentru reducerea simptomelor asociate cu menopauza, cat si persoanelor cu tulburari cardiace, hipertensiune arteriala sau pentru combaterea hipercolesterolemiei.

6. Specialistii spun ca Maqui Berry contin o multime de antocianine, pigmentii rosiatici cu efect puternic antioxidant. Acesti pigmenti impiedica oxidarea colesterolului in organism si, astfel pot preveni bolile cardiovasculare. Odata consumate, aceste fructe ajuta la diminuarea procesului inflamator din organism si, implicit riscul bolilor degenerative, care au la baza inflamatia. Pigmentii acestor fructe  pot impiedica dezvoltarea celulelor maligne la nivelul colonului.

 7. Nopalul, spun cercetatorii, s-a dovedit a fi eficient in stabilizarea si reglarea nivelului de zahar din sange. Odata cu reglarea zaharului din sange , creste nivelul de energie si se imbunatateste starea de spirit. 

 Toate aceste fructe si plante minune formeaza un cocktail de energie si probabil cel mai puternic antioxidant de pe piata. Este vorba de suplimentul alimentar de la Life Care: Life Impulse® SuperEnergy, ce aduna intr-un concept unic beneficiile remarcabile a 7 sucuri BIO, obtinute din plantele si fructele enumerate mai sus.
 PRODUS NOTIFICAT DE MINISTERUL SANATATII PRIN CRSPT: SERIA AB, Nr. 0819

 Atentionari
Acesta nu este un medicament si nu inlocuieste tratamentul de specialitate recomandat de medic sau dieta normala. In timpul manipularii lichidului, a nu se atinge cu linguri sau obiecte metalice. Dupa desfacerea flaconului, a se pastra bine inchis la frigider. Acest produs nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii sau alaptarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu